STYROPIAN

Firma Królczyk to producent styropianu – polistyrenu ekspandowanego, czyli doskonałego materiału termoizolacyjnego, ale także akustycznego. Materiał ten jest odporny na działanie czynników biologicznych (jak pleśń, grzyby, bakterie) i chemicznych (jak alkohol metylowy i etylowy, woda amoniakalna, ługi, kwas solny, kwas siarkowy i azotowy). Kolejną cechą materiału jest brak wchłaniania wody (wilgoć negatywnie wpływa na współczynnik przewodzenia ciepła). Niewątpliwą jego zaletą jest niezmienność cech fizyko-mechanicznych w czasie, produkt ten nie ulega utlenianiu i procesowi starzenia się.

Jako producent styropianu oferujemy Państwu pełną gamę produktu tzw. „budowlanego”, czyli:

N

fasadowy do termoizolacji ścian: metodą lekką mokrą (bezspoinowy system ocieplenia), metodą lekką suchą lub do ścian warstwowych;

N

typu dach/podłoga do termoizolacji podłóg, fundamentów, stropów pomiędzy kondygnacjami oraz dachów płaskich i skośnych;

N

grafitowy do termoizolacji ścian – materiał o podwyższonych właściwościach izolacyjnych;

N

styropapa: typu dach/podłoga z naklejoną warstwą papy podkładowej przeznaczony do izolowania dachów płaskich;

Oferta obejmuje nie tylko bezpośrednio wykorzystywany w budownictwie styropian – producent Królczyk posiada w swojej ofercie również materiał wykorzystywany jako rdzeń płyt warstwowych. Na specjalne zamówienie wytwarzamy także elementy wykorzystywane do pakowania mebli czy innych materiałów budowlanych. Ofertę uzupełnia regranulat styropianowy, przeznaczony do izolacji zamkniętych przestrzeni w ścianach i stropodachach.

EPS 040 Fasada

izolacja cieplna w budownictwie

EPS 70-040 Fasada

izolacja cieplna w budownictwie

EPS 038

ocieplanie dachów i podłóg

EPS 100-038

ocieplanie dachów i podłóg

EPS 032 Fasada Grafit

izolacja cieplna w budownictwie pasywnym i energooszczędnym

EPS 120-035 HYDRO

doskonała izolacja, zmniejszona
absorpcja wody

STYROPAPA

izolacja dachów płaskich

KLINY STYROPIANOWE

profilowanie i izolacji powierzchni
płaskich

KLINY STYROPIANOWE

dodatkowo wzbogacone o papę